Perbezaan garam bukit dengan garam laut

Garam yang sedia ada dikatakan mengandungi mineral yang berbeza daripada Garam Bukit Himalaya. Garam biasa yang terdapat dipasaran kebanyakkannya adala garam laut yang telah diproses menjadi 99% Natrium Klorida (NaCl). Buah pinggang manusia hanya boleh memproses keluar 5 hingga 7 gram garam sehari dan selebihnya akan tertinggal dalam tubuh badan. 

Garam yang tertinggal itu lama-kelamaan akan menjadi Toksid dalam tubuh badan manusia. Bagi menyingkirkan Toksid tersebut, tubuh badan manusia memerlukan air yang banyak dan akan meningkatkan kadar isipadu darah. Ini boleh mengakibatkan tekanan darah seseorang itu meningkat. Apabila tekanan darah meningkat, seseorang itu boleh mengalami masalah jantung.

Sumber:https://penawar1001solusi.blogspot.com/2016/10/kelebihan-khasiat-garam-bukit-himalaya.html

Comments